Meditointiharjoituksia

1. Vaalenapunainen kupla

Istuudu mukavaa, rentoon asentoon. Hengitä syvää ja rauhallisesti, rentoudu vähitellen yhä enemmän. Ajattele jotain, mitä haluat tehdä tai saada aikaiseksi (esim. laihtuminen). Kuvittele sitten, että asia on jo tapahtunut. Kuvittele tilanne mielessäsi niin tarkkaan, kuin pystyt. Sulje sitten ajatuksesi kuvitteellisen vaaleanpunaisen kuplan sisään. Katsele kuplaa niin pitkään kuin haluat. Lähetä se sitten ilmaan hyvä ajatuksesi mukanaan. Hengitä pari kertaa syvään, avaa silmäsi ja jatka päivääsi!

 

2. Pikameditaatio

Seiso tai istu hiljaa. Hengitä syvään ja rauhallisesti. Toista yhtä ja samaa, lyhyttä ja suuhun sopivaa sanaa tai ääntä, ja keskity samalla tavoitteeseen, jonka haluat saavuttaa. Tässä menetelmässä tavoitteen tulee olla konkreettinen, esim. pallon lyöminen.

 

3. Valoaaltomeditaatio

 

Sulje kaikki elektroniset laitteet. Istu tai makaa hiljaisessa, häiriöttömässä paikassa. Jos istut lattialla, laita jalat ristiin, suorista selkä ja aseta kädet polville kämmenet ylöspäin. Jos olet makuulla, aseta jalat hartioiden leveydelle, suorista selkä ja pidä kädet vartalon sivuilla. Jätä kaikki kuulemasi äänet vaille huomiota, anna äänien vain kulkea ohitsesi. Sulje silmät ja vedä syvään henkeä. Pidätä hengitystä ja jännitä kaikki lihakset, jotka pystyt. Hengitä sitten ylos ja huomaa, miten jännitys poistuu. Toista sama kaksi kertaa.

Kuvittele sitten mielessäsi, että lihaksesi ovat rennot ja täynnä hohtavaa valkoista valoa. Aloita varpaista ja käy läpi koko keho alhaalta ylös päähän asti. Hengitä koko ajan rauhallisesti. Kun olosi on täysin rentoutunut, kuvittele, että valkoinen valo täyttää sinut kokonaan ja muodostaa aaltoja, jotka huuhtelevat kehoa päästä varpaisiin asti. Kuvittele, että alussa aallot ovat aivan pieniä ja kasvavat vähitellen sen kokoiseksi, mikä itsestä tuntuu miellyttävältä. Kuvittele, että aallot huuhtovat kaikki ikävät ajatukset ja kielteisin energian mennessään. Kielteiset, mustat pilvet väistyvät valkoisten valoaaltojen tieltä.

Kun olo tuntuu valkoisen valon puhdistamalta, voit kuvitella, että valoaallot vaimenevat, kunnes ne lopulta ovat vain kevyttä väreilyä järven pinnalla. Kun sinusta tuntuu, että meditointisi on ohi, suuntaa huomiosi ympäristöösi ja avaa silmät. Istu tai makaa aloillasi vielä pari minuuttia.