Tunnista ylensyöntisi syy ja yritä ratkaista ongelma :)

1. Viihtyminen

Ruoka ja viihtyminen kuuluvat yhteen. (Onko sulla tapana syödä aina jotain telkkaria katsoessa, tai elokuvissa ollessa?) Tapa voi ottaa ylivallan ja muodostua pahaksi tottumukseksi, jolloin on naposteltava koko ajan jotain.

2. Lohtu

Tukahdutatko tunteitasi syömällä?

3. Ajankulu

Syötkö liikaa pelkästä ikävystymisestä? Paino-ongelmastakin voi kehittyä "harrastus", jotkut voivat olla kiinnostuneita pelkästään laihdutuskuureista...

4. Suojautumiskeino

Piiloudutko ylipainosi taakse? Lihavuus voi olla tiedostamaton suojamuuri, jos on esimerkiksi ujo tai arka.

5. Selitys

Ylipainoa voi käyttää syntipukkina moneen asiaan, esimerkiksi huonoon rakkaussuhteeseen.  Ennen kuin voi tehdä mitään, on tietenkin laihduttava... Lihavuus voi olla myös mukava olotila, sillä on paljon asioita, joita ylipainoiselta ei odoteta, kuten selityksiä lenkin väliin jättämiselle.

6. Veruke

Kilojen vuoksi voi olla paneutumatta vielä suurempiin ongelmiin, kuten surkeaan rakkaussuhteeseen. Ongelmien sijaan ajatukset voivat pyöriä painon ympärillä. "On parempi lihoa kuin luhistua henkisesti." Parasta olisi tarttua rohkeasti alkuperäiseen ongelmaan!

7. Rangaistus

Pidätkö lihavuutta ansaittuna rangaistuksena omasta heikkoudesta?

8. Puudutusaine

Jotkut syövät tyydyttääkseen elämänhaluaan. Määrittelemätön kaipuu kiinnostavampaan elämään tekee levottomaksi-kunnes syö itsensä raukeaksi.

(Syyt eivät ole mun keksimiä, vaan jostain tulostin mutta en muista mistä =O Laitan lähteen, heti kun sen löydän, esille!)