1. Voit syödä vapaammin

Liikkuvana voit syödä hivenen liikkumatonta enemmän, mutta paino putoaa silti. Jos jätät liikkumalla kulutetut kalorit tankkaamatta, laihdut vähän nopeammin. Pelkkä liikunta on kuitenkin huono painonpudotuskeino, sillä kilon pudotus viikossa vaatii päivittäin noin kolme tuntia reipasta kävelyä!

2. Syöt fiksusti

Liikunta antaa onnistumisen tunteen, joka välittyy syömiseen: haluat elää kaiken kaikkiaan terveellisemmin! Liikunta myös rytmittää päivää, jolloin syömisestä tulee säännöllisempää.

3. Mieliala kohtoaa

Liikunta kohottaa mielialaa vaikuttamalla aivojen välittäjäaineisiin samoin kuin masennuslääkkeet. Se myös lisää mielihyvää aiheuttavien aineiden määrää aivoissa, jolloin tunnesyöminen vähenee.

4. Laihdut järkevästi

Liikuntaa lisää lihasmassaa ja estää näin kehon rasvoittumista (vältät "laihan läskin").

5. Lepoaineenvaihdunta elpyy

Jo kohtalainen liikunnan harrastaminen kiihdyttää perusaineenvaihduntaa!

6. Huolehdit terveydestäsi

Liikkumattomuus lisää mm. sydän-ja verisuonitautien riskiä enemmän kuin pieni, alle kymmenen kilon ylipaino. Liikunta laskee kohonnutta verenpainetta jo pian aloittamisen jälkeen. Liikkumisella on myös monia muita positiivisia terveydellisiä vaikutuksia!

7. Kehotuntemus paranee

Lihavalla tunne omasta, energisestä ja aikaansaavasta kehosta saattaa puuttua kokonaan. Liikunnan avulla omasta kehosta tulee tuttu ja sitä haluaa kohdella hyvin. Liikunnan aiheuttamasta lihasväsymyksestä kannattaa olla iloinen: läski ei tunne mitään, lihakset kyllä!

8. Kaikki liike laihduttaa

Piiloliikunnan määrä vähenee tutkitusti laihdutuksen aikana. Jo pieni liike estää painonnousua. Heiluttele jalkoja ja pyörittele hartioita istuessasi. Anna jalkojen vipattaa kun radiossa soi hyvä biisi!

 

Kauneus ja terveys-lehdestä